meni

Mirišljava sveća otkriva tajne meditacije

 

Mirišljava sveća i meditacija – recept za zdrav zivot

 

Mirišljava sveća i meditacija su idealana terapija za zdraviji i ispunjeniji život. S vremena na vreme treba napraviti mali ’’presek emocionalnog stanja’’ i vratiti svoje telo, um i duh u balans.

Meditacija predstavlja najstariju praksu duhovnog razvoja,dok je sveća oduvek bila deo duhovnih rituala i molitvi. Zajedno u kombinaciji meditacija i mirišljava sveća postižu umirujući efekat na čoveka i podsećaju Vas da treba nekada usporiti. Oslušnite svoje telo, nahranite ga novom energijom, mirom i stabilnošću.

Meditaciji se možete posvetiti svakodnevno ili ređe, u zavisnosti koliko osećate da Vam je potrebno. Meditacija za samo 20 minuta moze doneti veliki efekat, a mi Vam možemo pomoći u tome.

 

Četiri koraka do uspešne meditacije

 

1. Za početak nađite mirno mesto u kući ili napolju gde se osećate prijatno i bezbedno. Sada kada dolazi lepo vreme, najlepše je konektovati se sa prirodom.
2. Stvorite atmosferu :
• Muzika – pustite nešto tiho i opuštajuće
• Mirisna sveća- služice nam pri vežbi i probudiće Vam čula (ukoliko ste napolju, preporučujemo da Vam naša mirišljava sveća protiv komaraca omogući da se neometano odvija meditacija)
• Sedate u turski sed i ispravite leđa
3. Koncentrišite se na svoje disanje minut-dva. Svesno pratite svoj uzdah i izdah, normalnim tempom. Tako smirujete svoje mišiće u telu.
4. Mirišljava sveća Vas fokusira – kada ste već uspostavili odgovarajući ritam disanja, usmerite pogled na plamen sveće. Ukoliko primetite da Vam lutaju misli, ponovo se fokusirajte na disanje,ali nemojte skretati pogled sa sveće. Zatim, zatvorite oči. Osećate li kako sveća polako greje Vaš um svetlošću? Pustite da se toplina proširi po celom telu. Pustite da stigne do srca. Ukoliko Vas obuzmu snažne emocije, prepustite se. Neka vam naviru lepa sećanja ili ako zelite nešto da manifestujete u budućnosti usresredite se na to. Kada osetite bezuslovnu ljubav, mir, zadovoljstvo, da ste samodovoljni, poželite da meditacija sto duže traje!

 

Na kraju zabeležite svoj doživljaj

 

Kada otvorite oči i završite meditiranje, preporučujemo da zabeležite doživljaj u svom dnevniku. Neka Vam služi kao podsetnik da ste Vi u kontroli svojih emocija i da uvek možete da vodite život satkan prema Vašim odlukama, a da se odlično osećate! Mirišljava sveća Vam može poslužiti kao podsetnik da uvek možete zaustaviti vreme na momenat i meditirati, takođe je odličan dekor, osveživač i zaštitnik od insekata.